A meghámozott, hasábokra vágott, nagyon enyhén megsózott krumplit (kolbász, és a hurka is sós, főként a kolbász) egy nagy porcelán tál, vagy vastag peremes tepsi aljára terítem, majd a kolbászt, és a hurkát elosztom a krumpliágyon úgy, hogy a lehető legközelebb legyenek egymáshoz.
Hústűvel, vagy villával szurkáljuk meg, majd kevés vizet öntve alá tegyük 180 fokos sütőbe, süssük készre. Más fűszerezést a krumpli nem igényel, hiszen a kisülő zsír biztosítja a köret csodás ízét.
A hurka-kolbász hagyományos körete a párolt káposzta, de egyszerűen savanyúsággal is tálalható.
Megjegyzés
A toros ételek az év bármely szakában finomak, és nem csak disznóvágáskor készíthetők. Krumpliágyon sütve, a köret is finom ízt kap.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.