A rakott krumpli elkészítéséhez a krumplit megmossuk, majd egy lábasban annyi vízzel felöntjük, hogy ellepje és 20 perc alatt fedő alatt puhára főzzük.
A tojásokat hideg vízben feltesszük főni, és a forrástól számított 8 percig főzzük, majd hideg vízbe merítve azonnal lehűtjük.
A krumpliról leöntjük a vizet, még melegen meghámozzuk, és hűlni hagyjuk. Felkarikázzuk. A kihűlt tojásokat is meghámozzuk, és felkarikázzuk.
Egy serpenyőben felhevítjük a zsírt, beletesszük a karikára vágott kolbászt és megsütjük. A kolbászt kiszedjük és félretesszük. A kisült kolbászzsírt a tejföllel jól összekeverjük.
Egy tepsit vékonyan meglocsolunk zsiradékkal, az aljára rakjuk a krumpli egyharmadát, sózzuk, borsozzuk, elterítjük rajta a tojáskarikák egy részét, majd a kolbászt és meglocsoljuk a tejföllel. A maradék hozzávalókat rétegezzük. A tetejére krumplit teszünk és meglocsoljuk tejföllel.
Az elkészült rakott krumplit előmelegített sütőben 200 fokon 50 perc alatt készre sütjük.
Nézzétek meg videón, hogyan készül a rakott krumpli sült kolbásszal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.