A krumplit alaposan megmossuk, héjában felteszük főni hideg vagy langyos vízben. (Ízlés szerint fűszereket is tehetünk a főzővízbe: néhány szem bors, 2 db nagyobb babérlevél, néhány szem koriandermag, mustármag, római kömény, só.) A forrástól számítva kb. 25-30 percig főzzük, amíg a közepe is megpuhul.
Amíg a krumpli fő, a sütőt 200 fokra előmelegítjük.
Apróra vágjuk a vöröshagymát, majd egy nagyobb serpenyőben megpirítjuk. Kb. 4-5 perc után, amikor már üveges, hozzáadjuk a fűszereket, és még kb. fél percig pirítsuk tovább. Hozzáadjuk a darált húst, megkeverjük, és közepes lángon kb. 10 percig sütjük. (Időnként érdemes átkeverni.) A végén belemorzsolunk egy kevés görögszénát.
Miközben a hús sül, elkészítjük a besamelt. 3 dkg vajat serpenyőben felforrósítunk, hozzáadjuk a lisztet, elkeverjük, majd felöntjük a meleg tejjel. Sűrűre főzzük. Ízlés szerint sóval, borssal, szerencsendióval ízesítjük.
Az elkészült mártást hagyjuk kihűlni. Miután teljesen kihűlt, simára keverjük a tejföllel. Ha szükséges, ízesíthetjük még.
A megfőtt krumplit leszűrjük, pár percig hagyjuk hűlni, majd lehúzzuk a héját. Kb. 1 cm vastag karikákra szeleteljük.
Enyhén kivajazott tűzálló tálba teszünk egy réteg krumplit. Elterítjük rajta egyenletesen a hús felét, ismét egy réteg krumpli jön, majd a besamelmártás fele. A hús másik felével folytatjuk a sort, végül a tetejére rakjuk a maradék krumplit. Meglocsoljuk a felvert tojással és a maradék besamellel.
A rakott krumplit a forró sütőbe tesszük, és kb. 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük a tetejét. Kockákra vágva, forrón tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.