- A tejet lábosba öntjük. Hozzáadjuk a tejszínt, a mézet, a fahéjat és a reszelt mandarin-, valamint narancshéjat, majd közepes tűzön felforrósítjuk. Mielőtt felforrna, levesszük a tűzről.
- Robotgép segítségével a tojássárgájákat habosra verjük a cukorral. Beledolgozunk 2 ek mézes-fűszeres tejet, majd adagonként hozzáadjuk a maradék tejet. Feltesszük a tűzre, és keverés közben kissé besűrítjük. Végül átszűrjük egy kisebb (fém)tálba.
- Egy hideg vízzel töltött nagy tálba jégkockákat szórunk. Belehelyezzük a kisebb tálat, és a fagylaltmasszát 5 percig kevergetjük. Miután a jeges víztől lehűlt, hozzákeverjük a gyógynövényes főzetet.
- Végül a masszát fagylaltgépbe töltjük, és kb. 50 percig fagyasztjuk.
MARGARITA KOKTÉL HIBISZKUSZ TEÁVAL
GYÖMBÉRES TEAFŐZETBEN KÉSZÜLT ÉDESBURGONYALEVES