Az almákat tisztítás után lereszeljük, hozzáadjuk a cukrot, majd alacsony hőmérsékleten pároljuk. A fűszereket is hozzáadjuk végül a citrom levét, héját is.
A pitetészta hozzávalóit egy konyhai robotgéppel összegyúrjuk, majd elfelezzük úgy, hogy az egyik kupac nagyobb legyen.
A sütőpapírral bélelt tepsit kibéleljük a tészta nagyobbik felével. Megszórjuk kevés búzadarával (vagy kekszmorzsával), majd rásimítjuk a tölteléket.
Kinyújtjuk a másik tésztát is, derelye vágóval csíkokat készítünk majd berácsozzuk vele a tetejét. 160 fokos (légkeverés) sütőben körül-belül 30 percig sütjük. Porcukorral hintve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.