A meghámozott és apróra kockázott burgonyát felöntjük az alaplével, majd felforraljuk, és lassú tűzön főzzük kb. 15 percig. Közben a póréhagyma fehér részét megtisztítjuk és vékonyan felszeleteljük.
A póréhagymát a burgonyához adjuk. Ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk, és lassú tűzön, időnként megkeverve tovább főzzük 10-15 percig, amíg a zöldségek teljesen megpuhulnak. Ha túl sűrű, még egy kis alaplét, esetleg vizet öntünk hozzá.
A levest botmixerrel vagy turmixgépben pürésítjük, esetleg utána szűrőn átpasszírozzuk, hogy még krémesebb legyen. Végül hozzákeverjük a tejszínt, és a hűtőben hűlni hagyjuk. Fogyasztás előtt adagonként tálkákba vagy tányérokba merjük, és felkarikázott metélőhagymával díszítve kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.