Elkészítés: A tököt kettévágom, meghámozom, s kiszedem a magját, legyalulom, félreteszem.
Egy serpenyőben olívaolajon megdinsztelem a hagymát, ráteszem a darált húst, s fakanállal kevergetem, illetve szétválasztom az összetapadt húsokat, hozzáadom a fokhagymát. Amikor a hús már kifehéredett, beleteszem egy keverőtálba.
A serpenyőben megpirítom a rizst, ételízesítőt adok hozzá, s felengedem vízzel, félig megfőzöm. Időnként megkavarom, hogy ne ragadjon össze. Hozzáadom a keverőtál tartalmához, ütök bele 1 tojást, fűszerezem, s jól összekeverem.
Egy nagyobb tálat kivajazok, megszórom zsemlemorzsával, elterítem rajta a tök felét, megszórom borssal és ételízesítővel, majd ugyancsak elterítem rajta a hús és rizs keverékét, végül lezárom a tök másik felével. Locsolok rá kevés tejet. A 2 paradicsomot felszeletelem, s elrendezem a tök felületén. Majd bőségesen teszek rá tejfölt, megszórom a kakukkfűvel. Végül rászórom a reszelt sajtokat, meghintem zsemlemorzsával, majd parmezánnal.
Lefedem fóliával, s 180 fokra előmelegített sütőbe tolom, légkeverés mellett 45 percig sütöm. Leszedem a fóliát, visszateszem a sütőbe, és készre sütöm.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.