Elkészítés: A tököt kettévágom, meghámozom, s kiszedem a magját, legyalulom, félreteszem.
Egy serpenyőben olívaolajon megdinsztelem a hagymát, ráteszem a darált húst, s fakanállal kevergetem, illetve szétválasztom az összetapadt húsokat, hozzáadom a fokhagymát. Amikor a hús már kifehéredett, beleteszem egy keverőtálba.
A serpenyőben megpirítom a rizst, ételízesítőt adok hozzá, s felengedem vízzel, félig megfőzöm. Időnként megkavarom, hogy ne ragadjon össze. Hozzáadom a keverőtál tartalmához, ütök bele 1 tojást, fűszerezem, s jól összekeverem.
Egy nagyobb tálat kivajazok, megszórom zsemlemorzsával, elterítem rajta a tök felét, megszórom borssal és ételízesítővel, majd ugyancsak elterítem rajta a hús és rizs keverékét, végül lezárom a tök másik felével. Locsolok rá kevés tejet. A 2 paradicsomot felszeletelem, s elrendezem a tök felületén. Majd bőségesen teszek rá tejfölt, megszórom a kakukkfűvel. Végül rászórom a reszelt sajtokat, meghintem zsemlemorzsával, majd parmezánnal.
Lefedem fóliával, s 180 fokra előmelegített sütőbe tolom, légkeverés mellett 45 percig sütöm. Leszedem a fóliát, visszateszem a sütőbe, és készre sütöm.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.