A csirkemellet kisebb kockákra vágjuk, majd enyhén megsózzuk, -borsozzuk, összeforgatjuk, és hagyjuk egy fél órát állni, hogy az ízek átjárják.
Az olajat felhevítjük, hozzáadjuk a húst, majd pár percig sütjük. Ezután kiszedjük a zsiradékból, és félretesszük, hogy kihűljön. A póréhagymát félbevágjuk, majd kb. 2 cm-es darabokra vágjuk. A cukkinit vastagabb szeletekre vágjuk, majd a szeleteket negyedeljük.
A hús sütésénél visszamaradt olajhoz hozzáadjuk a vajat, majd felhevítjük. Ezután először hozzáadjuk a pórét, megsózzuk, -borsozzuk, és amikor kissé összeesett, hozzáadjuk a feldarabolt cukkinit, majd roppanósra pároljuk, és kihűtjük.
Egy tálba öntjük a tejszínt, hozzáadjuk az egész tojásokat, a lisztet, egy kevés sót és őrölt borsot, majd simára keverjük. (A sóval és a borssal óvatosan bánjunk, mert a többi hozzávalót is ízesítettük.) Ezután hozzáadjuk az elősütött csirkemellet és a párolt pórés-cukkinit, majd óvatosan összeforgatjuk.
Az egyik előnyújtott leveles tésztával kibéleljük a piteformát, majd beleöntjük a húsos-zöldséges masszát. Ezután a tészta szélét lekenjük tojással, és ráhelyezzük a másik leveles tésztát, majd egy sodrófát végiggörgetünk a piteformán, hogy a tészta szépen elváljon.
A tésztát ezután lekenjük tojással, és több helyen megböködjük villával, hogy sütés közben a gőz távozni tudjon. Előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes hőmérsékleten 40-45 perc alatt szép pirosra sütjük. (Légkeverésesnél 160 fokon 40 percig.) A sütőből kivéve hagyjuk a formában hűlni, majd rácsra helyezzük, és kihűtjük.
Megjegyzés
A leveles tészta a húsos-zöldséges töltelékkel egyszerűen összeállítható, majd irány a sütő, és nekünk nincs is más dolgunk, mit türelmesen várakozni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.