A caprese saláta elkészítéséhez a paradicsomot és a mozzarellát felszeleteljük vagy felkockázzuk ízlés szerint. Enyhén sózzuk, kis olívaolajjal és balzsamecettel meglocsoljuk, aprított bazsalikommal meghintjük.
Ha olívaolajon pirított, fokhagymás pirítós készül hozzá, azt már panzanella capresenek nevezik. Azt is, ha a salátába kenyérkockák is kerülnek.
Az, hogy a salátát hogyan helyezzük el a tányéron, a fantáziánkra van bízva! Az eredmény egy szemet gyönyörködtető, ízes, színes saláta kavalkád. Pillanatok alatt elkészítve!
A világ egyik legegyszerűbb salátája a caprese saláta, aminek neve onnan ered, hogy Kapri szigetéről származik. Az olasz trikolort formálja a bazsalikom zöld, a mozzarella fehér, és a paradicsom piros színe.
A receptet és a fotót Hajduistvan küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.