Az írót a margarinnal és 5 dl vízzel együtt kézmelegre (kb. 37 fokra) langyosítjuk egy edényben, majd belemorzsoljuk az élesztőt és feloldjuk.
Egy keverőtálban elvegyítjük a kétféle lisztet, a cukrot és a sót. Hozzáadjuk az élesztős folyadékot, és konyhai robotgép gyúrópálcájával simára dolgozzuk kb. 5 perc alatt. Letakarva, meleg helyen kelesztjük kb. 20 percig, amíg közel a duplájára dagad.
A megkelt kenyértésztát kézzel alaposan átgyúrjuk. Ezután lisztezett felületen 2 cipót formázunk belőle, és további 10 percig kelni hagyjuk.
Végül a kenyereket vízzel megkenjük, a tetejükön bevágjuk, és 220 fokon sütjük kb. 40 percig.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.