A lisztet elvegyítjük a sütőporral, és több részletben az íróhoz adjuk. Egyenként belekeverjük a tojássárgájákat, majd beledolgozzuk a 4 ek olajat, a cukrot és a sót. Kb. 10 percig pihentetjük.
Tapadásmentes serpenyőben egy kevés olajat hevítünk. Evőkanálnyi mennyiségeket teszünk bele a tésztából, és a palacsintákat mindkét oldalukon aranybarnára sütjük.
A megmosott gyümölcsöket lecsepegtetjük, és az őszibarackot vékony cikkekre vágjuk. A palacsintákat kettesével tányérokra tesszük, megszórjuk egy kevés porcukorral, majd elrendezzük mellettük a fagylaltot és a gyümölcsöket. A mézet szükség szerint folyékonyra melegítjük a mikróban 10 másodperc alatt, majd a fagylaltra csepegtetjük.
Recept és fotó: Wirths PR / Trendxpress
A szuperélelmiszernek tartott manukamézet a maorik hagyományos gyógynövényének, az új-zélandi teafának (Leptospermum scoparium) a virágporából állítják elő a méhek.
Ez a 100%-ig természetes táplálék finom csemege lehet a reggeli pirítósod mellé, édesítheted vele a teádat és desszerteket, kúraszerűen fogyasztva pedig bármely más méznél hatékonyabban védi az egészségedet.
Itthon is beszerezheted bioboltokban és webáruházakból.
Borsos árát indokolja, hogy olyan méhek készítik, amelyek csupán egyetlen fajta növényt poroznak be, ráadásul a teafa virágzása évente csupán 2-6 hétig tart.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.