A lisztet elvegyítjük a vaníliás cukorral és a sütőporral. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a lisztes elegyet, a vizet és az olajat, majd simára dolgozzuk. A tésztamasszát 6 egyforma adagra osztjuk, és a színezékek csomagolásán olvasható leírás szerint különböző színekre festjük.
A sütőt előmelegítjük 190 fokra. A színes tésztákat egymás után megsütjük egy zsiradékkal ismételten kikent kapcsos tortaformában 10-15 perc alatt, majd hűlni hagyjuk. A formából kivett lapok tetejét hosszú pengéjű késsel simára igazítjuk.
A krémsajtot kézi mixer habverőjével simára keverjük a puha vajjal és az átszitált porcukorral. A legsötétebb színű lapot megkenjük egy kevés krémmel, majd a szivárványszerűen egymásra helyezett és megkent többi lappal folytatjuk a rétegezést. A maradék krémmel bevonjuk a torta tetejét, és ha jut belőle, akkor az oldalát is.
Zselés állagú ételszínezékkel intenzívebb színeket érhetsz el, mint folyékony festékkel. Ilyet élelmiszer-áruházban is vásárolhatsz, de a színválaszték elég szerény. Cukrászati webshopokból viszont sokfélét rendelhetsz.
A por alakú festéket színezés előtt fel kell oldani.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.