A tésztához összevegyítjük a száraz hozzávalókat, hozzáadjuk a citrom reszelt héját és elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáadjuk a tojást, a tejet és összegyúrjuk. A tésztát 4 egyforma részre osztjuk, folpackba csomagolva 1 órára hűtőbe tesszük.
Az első tésztagombócot, lisztezett felületen kinyújtjuk és belesimítjuk egy kb 20x30-as kivajazott, lisztezett tepsibe.
Megkenjük az egyik kiválasztott lekvárral, majd rásimítjuk a második kinyújtott tésztát. Ezt is megkenjük a tetszés szerinti lekvárral és betakarjuk a harmadik kinyújtott tésztával. (Ha a lekvár hígabb lenne elkeverhetünk benne 1-1 ek kekszmorzsát.)
Végül rákenjük a maradék lekvárt és rásimítjuk az utolsó tésztalapot.
Megkenjük a tetejét tojással és 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük!
Szórjuk meg a tetejét porcukorral és durvára vágott mandulával.
Megjegyzés
Olcsó és nagyon finom sütemény. Az ananász dzsemet nagyon szeretem így minden évben, decemberben főzök be pár üveggel. Ebbe a sütibe most rumos szilva, ananász és málnalekvár került.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.