A joghurtos-citromos padlizsánkrém elkészítéséhez a padlizsánokat gázláng felett vagy a sütőben a grill alatt megsütjük, amíg a bőrük kissé megég, a húsuk pedig krémesre puhul. Műanyag zacskóba tesszük pár percre, hogy a bőrük fellazuljon, majd meghámozzuk.
Feldaraboljuk a padlizsánokat, egy edénybe tesszük az olívaolajjal, a citrom kifacsart levével és a zúzott fokhagymával, pépesítjük, majd összekeverjük a joghurttal, sózzuk, borsozzuk.
Citromgerezdekkel tálaljuk. Friss kenyeret vagy pitát adunk mellé.
Megjegyzés
A padlizsánt sütés után össze lehet keverni paradicsommal, citromlével, olívaolajjal, petrezselyemmel és kaporral, és el lehet hagyni a joghurtot a tejérzékenyeknek.
A receptet Palmafa123, a fotót Mimi küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.