A padlizsánokat megmossuk, több helyen megszurkáljuk, és a sütő felső rácsán, 180 fokon meggrillezzük. 10 percenként átforgatjuk, és kb. 35 percig sütjük. Ekkor hideg vizet engedünk rá, majd a héját lehúzzuk, és a puha belsejét apróra vágjuk.
A lila hagymát lereszeljük, a paradicsomot leforrázzuk, és a héját leszedjük, majd felkockázzuk. Az olajon pároljuk a lila hagymát, a paradicsomot és a zúzott fokhagymát, majd megsózzuk, megborsozzuk.
Hozzáadjuk a padlizsánhúst és a balzsamecetet, és botmixerrel pépesítjük. Végül belekeverjük a majonézt és a mustárt is.Pirítósra kenve tálaljuk.
Nem szükséges a sütőben 35 percig sütni, csak ha azt szeretnénk, hogy megkapja azt a füstöt ízt is. Szoktam úgy is csinálni, hogy zöldséghámozóval megpucolom a padlizsánt, felkockázom és bele egy edénybe az olaj, paradicsom, hagymák mellé, és addig párolom lassú tűzön, míg a levét elveszti, ezután ugyanúgy folytatom az ízesítést mint korábban írtam. Fedő nem kell rá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.