A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájákat felhabosítjuk a nyírfacukorral, a joghurttal, az olajjal és a citrom lereszelt héjával.
Egy másik tálban elvegyítjük a kétféle lisztet, a fahéjat és a sütőport. Összeöntjük a két tál tartalmát, és alaposan összedolgozzuk. Azután beleforgatjuk a megmosott mazsolát, végül óvatosan a kemény habbá vert tojásfehérjét is.
Az így kapott tészta 4/5-ét kivajazott, kilisztezett kuglófformába öntjük. A többi tésztához hozzáadjuk a tejjel simára kevert kakaóport, és a formába csorgatjuk. Villával összekeverjük a kétféle tésztát.
A kuglófot a 180 fokra előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. Felszeletelve, egy kevés édesítőporral meghintve tálaljuk.
Megjegyzés
Egyszerűen elkészíthető a kevert tésztának köszönhetően.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.