A vajat kikeverjük a kristály- és a vaníliás cukorral, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat. Hozzáadjuk a megmosott citromok lereszelt héját, valamint az egyiknek a kifacsart levét is. Ezután beleforgatjuk előbb a sütőporral elkevert lisztet, végül a megmosott, lecsepegtetett málnát is.
Egy kivajazott, kilisztezett kuglófformába simítjuk a masszát, majd 160 fokra előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
A mázhoz a porcukrot simára keverjük a másik citrom kifacsart levével. A mázat a kuglófra csorgatjuk, végül a málnaszemekkel díszítjük. Megszórhatjuk kevés kókuszreszelékkel.
Megjegyzés
Friss málha helyett használhatunk fagyasztott gyümölcsöt is, amit kiolvasztunk és jól lecsöpögtetünk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.