A lisztet (lehet egy része teljes kiőrlésű is) a sütőporral és a sóval elvegyítjük, belemorzsoljuk a kakukkfüvet, és belereszeljük a citrom héját.
Hozzáadjuk a puha vajat, a cukrot, az egész tojást és a citrom levét is. Jól összedolgozzuk, ha puha, lisztet még adhatunk hozzá. Fóliába csomagolva vagy lezárható tálkába téve pár órára hűtőbe tesszük.
Ha pihent a tészta, lisztezett deszkán 2-3 mm vastagra nyújtjuk, majd szaggatjuk. Előmelegített sütőben kb 180 fokon 8-10 perc alatt világosbarnára sütjük. Vigyázni kell, hogy nehogy túl süljön, mert akkor kesernyés íze lesz!
Megjegyzés
Ízlés szerint kevesebb cukorral is készíthető. Napok múlva is omlós, puha marad.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.