A tészta elkészítéséhez a meglangyosított tejbe belekeverjük a cukrot és az élesztőt, majd meleg helyen kb. 5 perc alatt felfuttatjuk.
A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, majd a felfuttatott élesztős tejet. Összegyúrjuk, végül az olajat is beledolgozzuk. A tésztát fél órán át kelesztjük meleg helyen.
Közben a vöröshagymát felaprítjuk, olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a darált húst. Miután a hús kifehéredett, sóval, borssal és a zúzott fokhagymával tovább pirítjuk.
A tejfölt a liszttel és egy kis vízzel csomómentesre kavarjuk, és hozzáadjuk a kaprot. A tűzről levesszük a megpirított húst, hozzákeverjük a tejfölös-kapros habarást, majd közepes tűzön felforraljuk.
A tésztát 6 egyenlő cipóra osztjuk, és kb. 1 cm vastagra nyújtjuk. A tészta egyik felére rakjuk a darált húsos tölteléket, a másik felét ráhajtjuk, lezárjuk a végeket. Sajttal megszórjuk, 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranysárgára sütjük.
Megjegyzés
A receptet és a fotót Zsuzska22 küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.