Egy tálban összekeverjük az élesztőt a vízzel, az olívaolajjal és a sóval. Meleg helyen pihentetjük a keveréket 10 percig, majd hozzákeverjük a finomlisztet, és 1 órán át hagyjuk kelni.
Lisztezett deszkán kicsi gombócokat szakítunk a tésztából, és körülbelül 10-15 cm nagyságú köröket nyújtunk belőlük. A fenti mennyiségből kb. 20-25 töltött "pocakocskát" készíthetünk, de ez függ a kinyújtott tészta vastagságától is.
Felkockázzuk a mozzarellát, a kaliforniai paprikát és a húsos sonkát, és betöltjük, majd félbehatjuk a köröket, összenyomkodjuk, és kicsit egymásra tekerjük a széleket.
Egy fazékban felmelegítünk kb. 1 liter olajat, majd aranybarnára sütjük a panzerottikat, maximum egy fordítással, 3-4 perc alatt.
Megjegyzés
Eredeti olasz recept. Egy olasz hölgytől tanultam! Számtalanszor elkészítettem már változatos töltelékekkel. Akár csak abból, ami éppen otthon van. Maradékokat remekül újrahasznosíthatjuk így!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.