A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, 20 percig pihentetjük, majd tésztagéppel vagy sodrófával kinyújtjuk, és 9x30 cm-es lapokra vágjuk.
A hagymát, a zellert és a sárgarépát megtisztítjuk, és a pancettával együtt apróra vágjuk, majd a vajjal a serpenyőbe tesszük, és közepes lángon megpirítjuk, míg a hagyma aranyszínű lesz. Beletesszük a darált húsokat és az apróra vágott kolbászt, és tovább pároljuk. Ráhintjük a fűszereket, hozzákeverjük a paradicsomot, és közepes fokozaton 15 percig főzzük. Hozzáadjuk a tejet, és megsózzuk, majd alacsony hőfokon legalább 2 és fél órán át főzzük, gyakori kevergetés mellett.
A vajat felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, és egy percig pirítjuk, majd lassan hozzáöntjük a tejet, ügyelve arra, hogy csomómentes legyen a keverék, és sűrűsödésig főzzük.
A lasagnét, 4-5 laponként főzzük sós, forró vízben 2 percig, majd egy tál hideg vízben leöblítjük, és megszárítjuk.
A besamelmártást a húsmártáshoz keverjük. Egy tepsi alját kikenjük vajjal, majd ráterítünk egy réteg lasagne lapot. Rásimítunk egy vékony réteg mártást, majd megszórjuk reszelt sajttal - és így rétegezzük addig, amíg a hozzávalók el nem fogynak, majd 200 fokon 15-20 percig sütjük, forrón tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.