A paradicsomszószhoz világos rántást készítünk olajb és a liszt keverékéből. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, elkeverjük, majd felengedjük annyi vízzel, hogy kellemesen krémes legyen. Ízlés szerint fűszerezzük, majd folyamatos keverés mellett, közepes lángon pár percig főzzük.
A tésztához a lisztet és a tojásokat alaposan összegyúrjuk, hozzáadunk egy csipet sót, majd vékonyra kinyújtjuk. Kb. 10 cm átmérőjű, kerek formákat vágunk belőle.
A töltelékhez a darált húst összedolgozzuk a lereszelt fokhagymával és a fűszerekkel, majd a hűtőben 15 percig állni hagyjuk.
A tésztakorongokat 1-1 lapos evőkanálnyi töltelékkel egyenként megtöltjük, majd félbehajtjuk, és a széleit felsodorjuk, vagy villával lenyomkodjuk. Forró zsiradékban aranybarnára sütjük őket.
Megjegyzés
A szósszal leöntve, vagy esetleg főtt burgonyával, melegen tálaljuk. Könnyű, finom, laktató! :)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.