A halat lefilézzük, a filéket felkockázzuk, a belsőségekkel együtt besózzuk, és hűtőbe tesszük. A hal fejét, gerincét lobogó sós vízben főzzük másfél két órán keresztül. A vízből a csontokat kivesszük, majd megvárjuk amíg kihül, és a húst is leszedjük róla.
Amíg fő a halcsont, egy evőkanál zsíron megdinszteljük az apróra vágott hagymát, a sárgarépát és a fehér répát. Ezután felöntjük a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a zúzott fokhagymát, a babérlevelet, és félpuhára pároljuk. Ha ezzel megvagyunk, kivesszük a halkockákat és a belsőséget a hűtőből, és a halcsontról leszedett hússal, és a tejszínes alappal együtt visszatesszük az alaplébe, belevágjuk a petrezselymet és 10 percig forraljuk.
Mután hagyjuk kicsit kihülni, belecsavarjuk a citrom felét, a másik felét pedig felkarikázva beletesszük a levesbe. Végül tökmagolajban pirított krutonnal tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.