A paradicsomot megmossuk, majd feldaraboljuk. A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk. A bazsalikomot apróra metéljük, a harcsafilét kisebb kockákra vágjuk.
A koriandert és a római köményt egy serpenyőbe tesszük, majd állandó kevergetés mellett megpörköljük, átöntjük egy mozsárba, és összemorzsoljuk.
Az olívaolajat felhevítjük, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot, további pár percig pároljuk, majd szórjuk meg az összemorzsolt korianderrel és római köménnyel, az apróra vágott bazsalikommal, a cukorral, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a szójaszószt, és felöntjük vízzel, és kb. 30 percigfőzzük, ha szükséges utánaízesítjük.
Leturmixoljuk a hallevest, vagy botmixerrel pépesítsük, majd egy szitán átszűrjük, azután visszatesszük a tűzre, beletesszük a kisebb kockákra vágott harcsafilét, majd kb. 10 percig főzzük, hogy a halhús megpuhuljon. (Közben kóstoljuk és ha szükséges ízesítsünk utána.) Rizstésztával kínáljuk.
Megjegyzés
Tálaláskor merjük a levest tányérba, majd ízlés szerint tegyünk bele a kifőtt rizstésztából, és úgy kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.