A vajat a cukorral habosra keverjük. Amikor a vaj szép fehér habos, egyenként belekeverjük a tojásokat. A lisztet, a kakaóport és a sütőport egy tálban kimérjük, majd egyenletesen eloszlatjuk.
A lisztet 2 részletben hozzáadjuk a vajas cukorhoz, és simára keverjük vele. Végül a tejet folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a masszához.
Egy muffin tepsit kibélelünk muffin papírral, és a tésztát beletöltjük a forma 2/3-áig.
180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
A tejcsokis krémhez felolvasztjuk a csokit, és hagyjuk, hogy kicsit kihűljön. A vajat kikeverjük a porcukorral és a kakaóporral, majd hozzáadjuk az olvasztott étcsokit is.
Miután kihűltek a muffinok a tetejüket megkenjük a krémmel. A pereceket eltörjük, ebből készítjük a rénszarvasok agancsát és a száját. Az orrukat és szemüket díszítőcukorral készítjük.
Nézd meg videón, hogyan készül a karácsonyi Rudolf muffin
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.