Szedjük rózsáira a karfiolt. Forrásban lévő, sós vízben főzzük 3 percig, majd csepegtessük le, hagyjuk kihűlni, és daraboljuk fel. Aprítsuk fel a hagymát és csíkozzuk fel a szalonnát. Dolgozzuk össze a darált húst a karfiollal, a hagymával, a szalonnával, 2 db tojással, 2 ek liszttel, sóval és borssal. Formázzunk a masszából kis golyókat.
Tegyük a megmaradt lisztet és a zsemlemorzsát egy-egy tányérba. Egy másikban verjünk fel 1 db tojást. Forgassuk meg a húsgolyókat először a lisztben, majd a tojásban, végül a zsemlemorzsában. A felforrósított olajban süssük ropogósra őket, majd szedjük konyhai papírtörlőre.
A mártáshoz öntsük a tejszínt lábosba. Sózzuk, borsozzuk meg, és morzsoljuk bele a sajtot. Folyamatosan kevergetve forraljuk fel, majd adjuk hozzá a tejet, és főzzük 3 percig. Tálaljuk a karfiolos húsgombócokat a sajtmártással, petrezselyemmel díszítve.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.