A tészta összes hozzávalóját tegyük egy tálba, és a robotgép gyúrópálcájával dolgozzuk össze. Kézzel gyúrjuk át, csomagoljuk folpakba, és tegyük 30 percre a hűtőbe.
Készítsünk elő 5 db 10 cm átmérőjű, fodros szélű tortaformát, és vajazzuk ki őket. A tésztát nyújtsuk ki, és vágjunk ki belőle 10 db kb. 12 cm átmérőjű kört. A tésztát mindig gyúrjuk újra, amíg el nem fogy. A tésztalapokat nyomkodjuk a formákba, és 15 percre tegyük be a fagyasztóba.
A krémhez az összes hozzávalót keverjük simára, majd osszuk szét a formákba, és simítsuk el. Mossuk meg a szőlőt, mindegyik tortácska töltelékébe nyomjunk bele 5-6 szemet, majd 190 fokon 25-30 perc alatt süssük meg az édességet. Hagyjuk kihűlni, és csak ezután vegyük ki a formából.
Megjegyzés
Ha a mennyiséget megduplázod, süthetsz belőle egy nagy pitét is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.