Az élesztőt belemorzsoljuk a langyos tejbe, a tetejére rászórunk 2 marék lisztet és a porcukrot, egy kicsit összekeverjük, és hagyjuk felfutni.
A többi lisztet beletesszük egy nagy dagasztótálba, belekeverjük a sót. Ha feljött a kovász, ráöntjük a lisztre, és elkezdjük összedolgozni. Folyamatosan öntjük hozzá a meglangyosított vizet, ahogy a tészta felveszi. Olyan állagúnak kell lennie, mint a lángostésztának. A keverőtálban lévő tésztát letakarjuk konyharuhával, és 2 órán át hagyjuk kelni.
Ezután lisztezett gyúródeszkára tesszük a tésztát, egy kicsit átgyúrjuk, majd 3 részre szedjük, és 1 órán át kelesztjük.
Amíg a tészta kel, elkészítjük a feltétet. A szalonnát serpenyőben kisütjük majd a szalonnapörcöt kitesszük egy tányérra. A kisült szalonna zsírjába beletesszük a felkarikázott hagymát, üvegesre pirítjuk, ezután beletesszük az előzőleg apróra vágott fokhagymát, megsózzuk, aztán tovább pirítjuk, ízlés szerint tehetünk bele borsot is. Ha jól összepirult, ráöntjük a tejfölt, és 1 percig főzzük. A sütőt előmelegítjük 250 fokra.
Amíg melegszik a sütő, előveszünk egy tepsit, és az egyik különválasztott tésztát a gyúródeszka közepére tesszük, kinyújtjuk a tepsi méretére, és kb. 1,5 cm vastagra. Rátesszük a tepsire, és az előmelegített sütőben 5 perc alatt elősütjük, majd kivesszük, és rákenjük a tejfölös mártást, ízlés szerint kolbászt, sonkát, szalonnát és sajtot teszünk rá. Betesszük a sütőbe, és 250 fokon 5 percig sütjük. Így járunk el a másik két rész tésztával is.
Megjegyzés
Egy kicsit időigényes, de megéri a fáradtságot. A 3 tepsiből kb. 18 adag készíthető.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.