Az élesztőt elmorzsoljuk 350 ml langyos vízben. A kétféle lisztet és a sót egy tálba szitáljuk. Hozzáöntjük az élesztős vizet, és az egészet ruganyos tésztává gyúrjuk. Lefedjük, és meleg helyen kelesszük 60 percig.
A lila és a fokhagymát meghámozzuk, a paprikát megmossuk. Felszeleteljük a lila hagymát és a paprikát. A fokhagymát összezúzzuk, a tejfölhöz keverjük egy kevés sóval és a borssal együtt.
Lisztezett felületen átgyúrjuk a megkelt tésztát. Egy kiolajozott tepsibe nyomkodjuk, letakarjuk, és további 15 percig kelesztjük. Ezután megkenjük a fokhagymás tejföllel, elrendezzük rajta a hagyma- és a paprikaszeleteket. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
Megjegyzés
Nem csak fesztiválokon ehetünk ínycsiklandó kenyérlángost, hiszen pár, filléres hozzávalóból otthon is gond nélkül elkészíthetjük. Ha teljes kiőrlésű lisztet használunk, akkor inzulinrezisztensként is fogyaszthatjuk. (Iklódi Dóra, gasztroblogger)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.