A megtisztított zöldborsót sós vízben megfőzzük. Lecsöpögtetjük, villával kissé összetörjük.
A megtisztított parajt megmossuk, lábosban megpároljuk. A keletkezett levet kiöntjük. A parajt durvára vágjuk, zúzott fokhagymával, sóval fűszerezzük, 1 dl tejföllel összekeverjük.
A rózsáira szedett karfiolt sós vízben megfőzzük. Lecsöpögtetjük, villával kissé összetörjük, durvára őrölt borssal fűszerezzük,1 kanál tejföllel összekeverjük.
A tojást tálba ütjük, hozzáadjuk a tejet és a sót, majd állandó keverés mellett hozzáadjuk a lisztet. A sűrű tésztát szódavízzel hígítjuk és 30 percig pihentetjük.
A tésztából kevés megforrósított olajon egymás után 8-10 sós palacsintát sütünk.
A palacsintákat parajkrémmel, zöldborsópürével, illetve karfiolkrémmel megkenjük.
Minden réteget apróra vágott sonkával és reszelt füstölt sajttal meghintünk.
A palacsintákat egymásra helyezzük, kissé összenyomjuk, tetejét a maradék tejföllel meglocsoljuk. Tűzálló tálba tesszük és 10 percre forró sütőbe toljuk. Tortaként szeleteljük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.