A kókusztejet, a cukorral és a vajjal felforraljuk hozzászórjuk a darát és 1-2 percig főzzük, ezután hozzákeverjük a kókuszt.
A keveréket teljesen kihűtjük, majd kb 25 g-os adagokra osztva nedves kézzel megformázzuk. Az így kapott formákat a mélyhűtőbe tesszük legalább félórára.
A csokoládét gőz felett összeolvasztjuk az olajjal és a formákat megmártjuk benne. Sütőpapírral terített tálcára rakosgatjuk, a tetejét kókusszal megszórjuk és hagyjuk teljesen megdermedni.
Megjegyzés
A karácsonyi sütis tálat gazdagíthatjuk ezzel a sütés nélküli, apró desszerttel. Könnyen és gyorsan elkészíthető. Ha nem kapunk kókusztejet, sima tejjel is elkészíthetjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.