A tojásokat szétválasztjuk, a liszteket, a többi hozzávalókat kimérjük. A 3 tojás sárgáját a cukor felével habosra keverjük, hozzáadjuk a tejet és az olajat, majd elkeverjük. A kimért liszteket a sütőporral elkeverjük, és kis adagokban szitálva a tojásos keverékhez adjuk. A tojásfehérjéket a maradék cukorral keményre verjük, és apránként hozzákeverjük, óvatosan beleforgatjuk a lisztes masszába.
A tepsi alját (oldalát nem!) olajjal kikenjük, kilisztezzük, majd beletöltjük a masszát, éseligazítjuk a tetejét. 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig, majd 165 fokon további 10-15 percig sütjük. A sütőformában hagyjuk kihűlni.
Egy lábasba tejet öntünk, és elkeverjük benne a tojások sárgáját és a lisztet, majd feltesszük főni, és állandóan keverve, sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni.
A vajat, a porcukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük. Ha a főzött krém kihűlt, összekeverjük a vajas krémmel. Ha kihűlt a piskóta, vastagon megkenjük baracklekvárral.
Lefőzzük a presszókávét, amit egy kis flakon rumaromával és vaníliás cukorral ízesítünk. A babapiskótákat megmártjuk a kávéban, gyors mozdulatokkal, hogy ne ázzon el. Majd szépen sorban, a lekvárral megkent piskótára fektetjük. Az elkészült krémet rákenjük a tetejére, elsimítjuk.
Gőz fölött felverjük a tojások fehérjét a porcukorral, egy csipet sóval, és, ha jó kemény, rákenjük a krém tetejére és megszórjuk tortadarával. Ha kész, feltétlenül hűtsük 2-3 órát, hogy kellően megdermedjen a krém, és jól összeérjenek az ízek.
Megjegyzés
Anyósomtól kaptam a receptet, mutatós, gusztusos és nagyon finom sütemény. Igazi vendégváró, ünnepi alkalmakra kiváló választás.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.