1 dl langyos tejben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és megszórjuk a tetejét egy kevés liszttel, majd hagyjuk felfutni.
A lisztet összevegyítjük a sóval, a köménnyel és a borssal, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a tejföllel elhabart tojást, és a langyos tejjel alaposan kidagasztjuk. Letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük.
A kolbászról lehúzzuk a héját, ledaráljuk és összekeverjük a vajjal.
A tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük a kolbászos vajjal, és háromszor hajtogatjuk 20 perces pihentetésekkel. Ezután a tésztát 2 cm-es vastagságúra kinyújtjuk, a tetejét éles késsel bevagdossuk, és egy 5 cm-es pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
A két tenyerünk között kissé megsodorjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, megkenjük a felvert tojással, megszórjuk köménymaggal, és még kb. 20 percig pihentetjük. 190 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.