A kölest átmossuk forró vízben, majd a tej és víz keverékében puhára főzzük. Ha elfőtte a levét, még lefedve tartjuk 10 percig, mert a gőzben is duzzad.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjétkemény habbá verjük a sóval. A sárgáját kikeverjük a vajjal és a cukrokkal, majd ehhez a masszához forgatjuk a kihűlt kölest, hozzáadjuk a sütőport is, és óvatosan összedolgozzuk a tojáshabbal.
Az egészet egy kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük, majd 190 fokra előmelegített sütőben 3/4 órán át sütjük. Ezután még kevés ideig pihentetjük a kikapcsolt sütőben, majd amikor kézzel meg lehet fogni, rácsra borítjuk, hagyjuk hűlni, végül lekvárral tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.