A vizet 1 evőkanál zsírral és a sóval felforraljuk, amikor forr, beletesszük a lemosott kölest, és lassú tűzön folyamatos kavarással, 25 perc alatt megfőzzük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
Egy jénai tálat kikenünk a maradék 1 kanál zsírral, és a kihűlt köleskásából kanállal galuskákat szaggatunk bele. Rácsipkedjük a juhtúrót, rákarikázzuk a virslit, majd a maradék köleskásából további galuskákat szaggatunk rá. A tetejét tejföllel megkenjük, és az előmelegített sütőben pirosra sütjük. Forrón, tejföllel tálaljuk. Virsli nélkül is készülhet, illetve szalonna pörccel tovább turbózható.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.