A tejet felforraljuk a sóval és a vaníliával, majd beletesszük a folyóvíz alatt átöblített kölest és puhára főzzük. Még melegen belekeverjük a vajat és kihűtjük.
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből 1 evőkanál xilittel habot verünk. A sárgáját kikeverjük a maradék xilittel és a villával áttört túróval, majd citromhéjjal ízesítjük, és összekeverjük a megfőtt kölessel. Ezután óvatosan összeforgatjuk a tojáshabbal és a keményítővel összekevert málnával.
A masszát egy sütőpapírral bélelt, 22 cm-es kapcsos formába simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 40-45 percig sütjük. Félidőben a tetejét megszórjuk mandulával és 1 evőkanál xilittel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.