A darált húst a tojásokkal és a rizsliszttel összegyúrjuk, majd sóval, borssal ízesítjük. A felét egy közepes méretű tepsibe lapítjuk a tenyerünkkel.
A kölest háromszoros mennyiségű, enyhén sós vízben puhára főzzük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a sárgájákat is. Egy mély tálba öntjük a leszűrt köles, a tojásos masszát és az apróra vágott petrezselyemzöldet. Óvatosan összekeverjük, és a már tepsiben lévő húsos rétegre öntjük.
Végül befedjük a másik réteggel, szintén a tenyerünk közt lapogatunk egy-egy adag darált húst. 180 fokos sütőben, kb. 30 percig sütjük. Ezután éles késsel 6 kockára vágjuk, majd tejföllel megkenjük, és visszatesszük további 5 percre a sütőbe. Savanyúságot kínálunk mellé.
Megjegyzés
Az eredetiben 4 db zsemlét tejben megáztatunk, kifacsarjuk, a továbbiakban ugyanúgy járunk el, mintha kölest használtunk volna.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.