A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A cukrot a tojások sárgájával habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat, a reszelt sárgarépát és a citrom reszelt héját.
A lisztet elkeverjük a sütőporral, a vaníliás cukorral és a fahéjjal, majd az egészet hozzáadjuk az előző keverékhez. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, és óvatosan a tésztába forgatjuk.
A tésztát egy kivajazott és kilisztezett tortaformába öntjük, és kb. 40 perc alatt készre sütjük.
A krémhez a porcukrot, a vaníliás cukrot és a vajat habosra keverjük, majd hozzáadjuk a mascarponét is.
Amikor a torta kihűlt, kettévágjuk, megkenjük mascarpone felével, majd ráhelyezzük a tetejét, és az egészet bekenjük a maradék krémmel. Ízlés szerint díszítjük.
Megjegyzés
Nagyon finom, puha tésztájú répatort. A mascarpone krémmel kihagyhatatlan.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.