A hagymát felaprítjuk. Az almát meghámozzuk és a magház eltávolítása után kis darabokra vágjuk. A savanyú káposztát lecsepegtetjük, majd felaprítjuk. A hagymát megpirítjuk a vajon, hozzáadjuk az almát, a káposztát, rádobjuk a babérlevelet és a borókabogyót, hozzáöntjük az alaplevet, végül összeforraljuk.
Ha a káposzta már puha, eltávolítjuk a babérlevelet, a borókabogyót, és összeturmixoljuk az edény tartalmát. Besűrítjük a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, és pirospaprikával és 1 csipet cukorral ízesítjük, majd jól átmelegítjük.
A sonkás pálcikákhoz a leveles tésztát belisztezett munkalapon kinyújtuk. Hosszú csíkokra vágjuk, majd spirál alakban mindet feltekerjük. Megkenjük a felvert tojássárgájával, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a köménnyel, és sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük.
Előmelegített sütőben, 200 fokon aranysárgára sütjük a pálcikákat, majd rájuk tekerjük a sonkát. A levessel tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.