A krumplit felkarikázzuk és sós vízben félkeményre főzzük, leszűrjük.
A karajszeleteket kicsit klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd kevés zsíron mindkét oldalát 3-3 percig sütjük.
A lecsóhoz, a zsíron megpirítjuk a felkockázott szalonnát, majd kiszedjük a pörcöt. Beletesszük a szeletelt hagymát, picit megsózzuk, pároljuk.
Hozzátesszük a karikára vágott kolbászt, azzal is sütjük kicsit, visszatesszük a szalonnapörcöket, majd belerakjuk a szeletelt paprikákat. Ekkor ismét sózzuk picit, hogy a paprika is puhuljon, végül hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot.
Ekkor kerül bele a pirospaprika és egy kis cukor, aztán készre főzzük.
Egy hőálló tálba szedünk a hús sütőzsírjából ráhalmozzuk a krumpli felét, megsózzuk, rárakjuk az egyik szeletekre vágott hagymát.
Erre kerülnek a karajszeletek, majd a másik fej szeletelt hagyma. Ezután ráhalmozzuk a húsokra a kész lecsót, befedjük a krumpli másik felével.
A krumplikat is meglocsoljuk kevés pecsenyezsírral, a tetejükre rakjuk a húsos szalonnaszeleteket, amiket bevagdosunk.
Közepes hőmérsékleten sütjük, amíg a szalonna ropogósra sül (félidőben megfordítjuk) és a krumpli is aranysárga lesz.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.