A legényfogó leves elkészítéséhez az apróra vágott hagymát az olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a hasábokra vágott leveszöldséget és a gombát. Átpirítjuk. Beletesszük a kis kockákra vágott csirkehúst és a zöldborsót, majd felöntjük 1,5 liter vízzel. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Ha a hús félig megpuhult (kb. 10 perc a forralás után), beletesszük a felszeletelt májat. Ha készre főtt, még 5 percig forraljuk, dúsítjuk a tejszínnel és a tejföllel. Lehúzzuk a tűzhelyről, és hozzáadjuk a citromlevet.
Megsózzuk, lehabozzuk, ha szükséges. A legényfogó levest végül megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel, és forrón kínáljuk.
Megjegyzés
A receptet Vonzacsilla, a fotót VivicaThomas küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.