A langyos tejbe beleszórjuk a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk 10 percig pihenni.
Az 50 dkg vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd belekeverjük a sót. A közepébe készítünk egy mélyedést, ide tesszük a tejfölt, a tojásokat és a kissé felfuttatott élesztőt. A tésztát összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk és a hűtőbe tesszük két órára.
A 7 dkg vajat felolvasztjuk, majd a karikára vágott lila hagymát lassú tűzön pirosra sütötjük benne, majd langyosra hűtjük.
A tésztát kilisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, majd a hagyma háromnegyedével megkenjük. Ezután hajtogatjuk: a tészta felső harmadát a középső harmadra hajtjuk, majd az alsó harmadát ennek a tetejére. A maradék hagymát ekkor rákenjük a tésztára. Mindkét oldalról behajtjuk a tésztát a közepéig, majd még egyszer félbe hajtjuk.
Hűvös helyen pihenni hagyjuk legalább fél-egy órán át. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és további 30 percig kelni hagyjuk. Ezalatt előmelegítjük a sütőt 200 fokra, majd 20-30 perc alatt készre sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.