Egy közepes méretű fazékba 2 ujjnyi vizet töltünk és felmelegítjük. Egy fém tálba vagy üstbe belemérjük a csokit, a vajat, a sót, és rátesszük a vízgőzre, majd lassan összeolvasztjuk.
A kakaóport és a mandulát összemérjük egy kis tálban. Ha megolvadt a vajas keverék, hozzáöntjük a kristálycukrot, majd a száraz összetevőket is, és egy kézi habverővel csomómentesre keverjük az egészet.
Robotgéppel jó habosra verjük az egész tojásokat, végül óvatosan, több lépésben beleforgatjuk a csokis részbe.
Egy nagyjából 20x30-as, sütőpapíros formába öntjük vékonyan a masszát. 160 fokra előmelegített sütőben készre sütjük. Fontos, hogy tűpróbával ellenőrizzük, nehogy kiszáradjon. Ha elkészült, kivesszük és hagyjuk hűlni.
Kettőbe vagy háromba vágjuk a téglalap alakú tésztát, és a rétegek között megkenjük a habbal.
A csillagszórókhoz, vízgőz fölött megolvasztjuk az étcsokit. A sütőpapírra, egymástól kellő távolságra fektetjük a hurkapálcákat, és egy kiskanállal vagy habzsák segítségével körkörösen a végükhöz csurgatjuk a csokit, mint ha csokinyalókát készítenénk. Mielőtt a csoki megszilárdulna, megszórjuk egy kis dekor cukorral, ha szeretnénk, majd a hűtőbe tesszük pár percre.
Ha tálaljuk a tortát, beleszúrjuk a csokis csodákat is, megszórjuk a gránátalma magjaival, és rozmaringgal vagy kakukkfűvel díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.