A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a cukorral, a vaníliaőrleménnyel és őrölt fahéjjal. Ha a tojássárgája kissé kifehéredett, hozzácsorgatjuk apránként a tejet, jól elkeverjük, majd alacsony lángon, folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg kissé besűrűsödik (nem szükséges felforralni). Ezután kihűtjük.
A tojásfehérjét a sóval kemény habbá verjük egy kézi habverő segítségével, majd két evőkanál segítségével egy tányérra galuskákat szaggatunk belőle, és mikrohullámú sütőben, 900 watton, kb. 20-25 másodperc alatt megfőzzük.
A kihűlt madártejet poharakba töltjük, a kiszaggatott, megfőtt galuskákat a tetejére halmozzuk, karamellszósszal és vajkaramellás popcornnal díszítjük.
Megjegyzés
A tojáshab akkor jó, ha már olyan kemény, hogy szinte lefordul a keverőlapátról.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.