Felforralunk 4 dl tejet a felhasított és kikapart vaníliával. A maradék tejet csomómentesre keverjük a pudingporral, a porcukorral és a tojások sárgájával. A tojásfehérjét kemény habbá verjük.
A forró tejhez folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a tojássárgájás keveréket, és nagyon kis lángon állandóan kevergetve sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről, és még forrón belekeverjük a beáztatott, majd felmelegített zselatint, és rögtön beleforgatjuk a tojáshabot is. Ezután langyosra hűtjük.
A piskótához a tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, majd ezzel tovább verjük. Belekeverjük a tojások sárgáját is, ezzel is elkeverjük, majd a robotgépet alacsony fokozatra állítjuk, és a lisztet is belekeverjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük a masszát, és 180 fokra előmelegített (légkeveréses üzemmódban) sütőben 8 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, lehúzzuk róla a papírt, megtöltjük a krémmel, és feltekerjük. Ha háromszögletűre szeljük, a képen látható módon rendezhetjük tálra. Enyhén porcukrozva kínáljuk.
Megjegyzés
Egy pihepuha tortaszelet belefér, az ünnepi ebéd után? Olyan, mintha a madártejbe harapnánk bele! És gluténmentes!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.