- A tejben egy evőkanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A kifli tésztájához összegyúrjuk a lisztet, egy kiskanál sót, a felfuttatott élesztőt és az olajat. Majd letakarva kb. 20 percet kelesztjük.
- Közben elkészítjük a hagymás tölteléket: a vöröshagymát két evőkanál mangalicazsírban megpároljuk, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- Miután a tészta megkelt, két kis cipót formázunk belőle, majd mindkettőből 20 centiméter átmérőjű lapot nyújtunk.
- A lapokat nyolcfelé vágjuk, majd a szélesebb oldalakra helyezzük a párolt hagymát. Feltekerjük, és kivajazott tepsibe helyezzük.
- A kiflik tetejét megkenjük tojással, megszórjuk köménnyel, és a sütőben 180 fokon megsütjük.
A TV Paprika Édes nagyik finom sütik című műsorából.