A tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd összedolgozzuk a liszttel, a cukorral, a tojással, a tejföllel és az olajjal, kelesztjük. (A tésztában nincs só, mert mindegyiket sós vajjal kenjük majd meg, és az elég lesz hozzá.)
9 cipót készítünk ebből a tésztából. A cipókat kisodorjuk.
Mindegyik kör alakú lapot megkenjük a sós vajjal és hármasával egymásra rakjuk. Hagyjuk pihenni, kb. 20 percet, majd mindegyiket 8-8 cikkre vágjuk és megkenjük a krémmel.
Tejföllel, krémsajttal, sonkával ízesítjük. (Ha a sajttal kenjük, egy kis tejfölt is tehetünk hozzá, úgy könnyebben kenhető. Szórhatunk rá sonkakockákat, vagy a sajthoz a tejföl mellett adhatunk metélőhagymát, petrezselymet.)
Ha megkentük a cikkeket, kiflit formázunk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, kicsit még kelesztjük, a tetejét felvert tojással megkenjük, reszelt füstölt sajttal, szezámmaggal megszórjuk. 170 fokon kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.