A kifliket kettévágjuk, majd a végüket is levágjuk. Egy fakanál nyelével kivájjuk a belsejüket. A maradék kiflibelet késsel vagy az ujjunkkal kivesszük.
A füstölt sajtot kis lyukú reszelőn lereszeljük, körülbelül 2-3 ek reszelt sajtot meghagyunk a kiflivégekre és a tetejére.
A sonkát, a főtt tojást, a zöldpaprikát és a pirospaprikát apró kockákra daraboljuk. A kiflibelet és a kiflik végeit szintén apróra daraboljuk. Összekeverjük a zöldségekkel, a sonkával, a tojással, a reszelt sajttal, majd kávéskanál segítségével megtöltjük vele a kifliket.
A megtöltött kiflik végeit a félretett reszelt sajtba nyomkodjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk. Tetejüket megkenjük felvert tojással és megszórjuk reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben, 180-200 fokon addig sütjük (kb. 10-15 perc), amíg szép pirosak nem lesznek. Melegen kínáljuk.
NÉZD MEG VIDEÓN, HOGYAN KÉSZÜL A SAJTTAL SONKÁVAL TÖLTÖTT KIFLI
Megjegyzés
Nagyon finom és különleges reggeli. 2-3 napos, szikkadt kiflik, a húsvéti maradékok tökéletes felhasználása.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.