Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A vajat elmorzsoljuk a liszttel. A vajas liszthez hozzáadjuk a sót, a tojások sárgáját és a felfuttatott élesztőt. Begyúrjuk a tésztát, és 1 órát meleg helyen kelesztjük.
Amíg kel a tészta, elkészítjük a tölteléket: a sonkát apróra vágjuk vagy ledaráljuk, elkeverjük a krémsajttal, sóval, borssal, 1 ek. liszttel és 1 tojás sárgájával.
A tésztát 10-15 cm szélesre nyújtjuk, majd háromszögeket vágunk belőle. A tészta egyik felére teszünk a töltelékből, majd kifli formára feltekerjük.
Hagyjuk 10-15 percet pihenni majd felvert egész tojással lekenjük, és megszórjuk szezámmaggal.
Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük kb. 20-25 perc alatt.
Megjegyzés
A receptet és a fotót Kautz1009 küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.