Az élesztőt 1 dl langyosra melegített, cukros tejben felfuttatjuk. Az átszitált lisztben elkeverjük a sót, a közepébe mélyedést készítünk, beletesszük a tojássárgákat és a megkelt élesztőt. A maradék tejet kézmelegre melegítjük, hozzáadjuk, és a tésztát hólyagosra dagasztjuk. A végén hozzádolgozzuk az olvasztott margarint, majd letakarva a duplájára kelesztjük.
Közben a töltelék hozzávalóit összekeverjük. A tésztát lisztezett deszkán 1 cm vastagra kisodorjuk, és 8×10 cm-es darabokra vágjuk. A töltelékből egy evőkanálnyit teszünk a közepébe, és összecsavarjuk. A buktákat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk szorosan egymás mellé. Olvasztott margarinnal egy ecsettel lekenjük mindet, és további fél órát kelni hagyjuk.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. 15 perc után megkenjük a vaníliás cukorral elkevert langyos tejjel, és további 5 perc alatt készre sütjük. Sütés után deszkára borítjuk, de csak tálaláskor szedjük ki a buktákat. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.